Apolitični

“Nada SM” i “Mornar” osvojili nagrade za najuspješnije klubove u 2016.godini

“Nada SM” i “Mornar” osvojili nagrade za najuspješnije klubove u 2016.godini

Na tradicionalnoj svečanosti Splitskog saveza športova predstavljen je Sportski godišnjak za 2016.

U četvrtak, 27. travnja u svečanom salonu SC Gripe održana je već tradicionalna svečanost Splitskog saveza športova povodom promocije Sportskog godišnjaka za 2016. godinu, te proglašenje i uručenje nagrada najuspješnijem klubu u pojedinačnom i ekipnom sportu.

Sjednicu su presjedali predsjednik Splitskog saveza športova Ivan Veštić, promotor Sportskog godišnjaka Mijo Grabovac, te Jurica Gizdić kao glavni urednik godišnjaka. Svojim govorima su odali zahvalnost svima koji su napornim radom doprinijeli da godišnjak ugleda svjetlo dana.

– Treći je to godišnjak u nizu pa bi se moglo reći da je već čvrsto ukorijenjen u sportskoj obitelji najsportskijeg grada na svitu. Zaista mislim da je ovaj godišnjak, zbog kojeg smo se okupili ovdje na Gripama u katedrali splitskog sporta, istodobno spomenik sportu i vitamin za dušu sportaša – rekao je Mijo Grabovac.

Ovom su prigodom proglašeni i najuspješniji klubovi u pojedinačnom i ekipnom sportu za 2016. godinu. Za najuspješniji klub u pojedinačnom sportu proglašen je Jedriličarski klub Mornar koji je ostvario izuzetne sportske rezultate protekle godine od kojih izdvajamo srebrenu olimpijsku medalju u Riju koju je osvojio Tonči Stipanović, a Baseball klub Nada SM osvojio je nagradu za najuspješniji klub u ekipnom sportu.