Apolitični

Nacionalni sajam pršuta u Sinju, dođite

Od 19.do 20.ožujka 2016.godine u hotelu Alkar, bit će ugodno, ukusno i slasno, a gospodarski zanimljivo jer Poduzetnički centar Sinj i ravnateljica Ana Barać najavljuju održavanje 11. Nacionalnog sajma pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda, s međunarodnim sudjelovanjem, koji će se u tom vremenu održati u Sinju.
Budući da je manifestacija zamišljena kao osnovni pokretač promocije pršuta kao izvornog proizvoda i pršutarske proizvodnje u Hrvatskoj, može se zaključiti da se radi o perspektivnoj grani gospodarskog razvoja koji ovim putem okuplja sve čimbenike u pršutarskoj industriji na zajedničkim aktivnostima razvoja proizvodnje i promocije pršuta kao izvornog, potencijalno značajnog izvoznog proizvoda.
11. Nacionalni Sajam pršuta održava se pod Visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva poduzetništva i obrta, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Ministarstvo turizma, HGK-a – Županijske komore Split, Hamag Bicro-a, HBOR-a, TZ grada Sinja, LAG – Cetinska krajina TZ Splitsko-dalmatinske županije, TZ grada Splita, uz svekoliku podršku medijske javnosti. Proizvođači će, kao i do sada, moći izložiti svoje proizvode na adekvatnim štandovima gdje ih posjetitelji mogu razgledati, kušati i kupiti. U sklopu Sajma planira se održati i ocjenjivanje kvalitete i specifičnosti pršuta pojedinih proizvođača za čiju potrebu se oformljuje komisija sastavljena od renomiranih stručnjaka. Ocjenjivanje kvalitete pršuta bit će obavljeno temeljem Pravilnika o ocjenjivanju kvalitete pršuta. Ocjenjivanje kvalitete pršuta je javno, uz prisutnost članova stručnog povjerenstva, predstavnika proizvođača ocjenjivanih proizvoda i medija, a ocjenjivat će se proizvodi sudionika Sajma.
Isto tako, bit će organiziran bogat kulturno-umjetnički program, upriličena promocija kulturno-umjetničkih društava s područja Dalmacije i Like, tradicijskih običaja i rukotvorina, a također će biti i predstavljanje proizvođača vina, maslinovog ulja te ostalih autohtonih proizvoda s područja Hrvatske.
Dođite u Sinj, bit će vam zabavno i – ukusno!

Više u kategoriji: Gospodarstvo; Hrana
Izvor i foto: Poduzetnički centar Sinj
D. Šabić, mag. nov.