Apolitični

Načelnik bračkog stožera dao ostavku: Više nemam povjerenje u vjerodostojnost Nacionalnog stožera

Načelnik Stožera CZ otoka Brača Nikola Martinić Dragan podnio je neopozivu ostavku te na Facebooku pojasnio svoje razloge.

‘Poštovani sugrađani, dragi moji Bračani, sa žaljenjem vas izvještavam kako ovime dajem neopozivu ostavku na mjesto načelnika Kriznog stožera otoka Brača. Razlozi za ovu moju odluku su i profesionalni i privatni. 

U tom smislu kao zapovjednik vatrogasne postrojbe DVD Supetar, zapovjednik VOP Brač i odnedavno operativni član vatrogasnog zapovjedništva Vatrogasne zajednice splitsko-dalmatinske županije objektivno prosuđujem kako će me te moje primarne dužnosti i obaveze spriječiti da se zadacima koji stoje pred načelnikom stožera posvetim na primjeren način

S one privatne, osobne strane, priznajem kako sam prateći situaciju oko bolesti COVID-19 u našoj zemlji donekle izgubio povjerenje u vjerodostojnost Nacionalnog stožera koji rukovodi borbom protiv epidemije iste. Kao profesionalac koji je od prvog pravog dana epidemije aktivno djelovao u njenom zaustavljanju i kao običan čovjek i odgovoran građanin za neke postupke i odluke rukovodećeg tijela sustava unutar kojega sam djelovao jednostavno ne mogu naći uporište u logici i zdravom razumu, stoga mi je nespojivo s mojom osobom i sustavom vrijednosti da temeljem dužnosti koju obnašam drugima propisujem i potpisujem ono u što i sam sumnjam da je ispravno i potrebno.   

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay