Apolitični

“Nabucco” u subotu otvara 64. Splitsko ljeto

Operni ansambl Hrvatskoga narodnog kazališta u Splitu u subotu će na Peristilu premijernom izvedbom Verdijeve opere “Nabucco” pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića otvoriti 64. Splitsko ljeto, najavljeno je u srijedu na konferenciji za medije u HNK.

Riječ je o obnovi i prilagodbi predstave koju je 2003. režirao nedavno preminuli redatelj Georgij Paro, a sada je na pozornicu postavlja njegova asistentica Jelena Bosančić. U naslovnoj ulozi nastupit će bariton Devid Cecconi, ulogu Abigaille će tumačiti sopranistica Daniela Schillaci, Ismaele će biti tenor Domagoj Dorotić, a Fenena sopranistica Antonija Teskera.

Ravnatelj Splitskog ljeta Goran Golovko istaknuo je kako je upravo “Nabucco” jedan od zaštitnih znakova te manifestacije koju ove godine stvaraju pod “posebnim emocionalnim nabojem zbog gubitka redatelja Georgija Para kojemu će u potpunosti posvetiti izvedbu”. Rekao je da je to i prilika povratka opere na Peristil, dodavši kako se nada da će premijera biti pod adrenalinom koji je potreban da bi se iznjedrila prava umjetnička poslastica u glazbenom i scenskom smislu.

Cijeli članak možete pročitati na: izravno.com

Foto: Pixabay