Apolitični

Na Uskrsni ponedjeljak nastupa KUD Putalj…

 

Na Uskrsni ponedjeljak, u 20 sati u kinu Sv. Juraj u Kaštel Sućurcu neće nedostajati bogatstva tradicijske kulture, običaja i dalmatinske pisme. Javnosti se  predstavlja Kulturno umjetničko društvo Putalj koje je osnovano u rujnu 2015. godine s ciljem očuvanja folklorne kulturne baštine Kaštela i cijele Republike Hrvatske. Članice i članovi KUD-a “Putalj” – od onih najmlađih do zaljubljenika u folklor treće životne dobi – donijet će na pozornicu kina ljepotu i raskoš, zvuk i atmosferu hrvatskog folklora.
Na svom prvom samostalnom koncertu predstavit će se sve sekcije KUD-a: dječji i odrasli folklorni ansambl i zbor, veterani, ženska pjevačka skupina “Oštrokondže”, mandolinski orkestar te škola mandoline i gitare.
Pod stručnim vodstvom petorice voditelja i jedne voditeljice (Mili Jerčić, Nikola Kapetanović, Srećko Rakela, Dražan Domjanović, Sandro Radan, Dina Radanović), plesači, pjevači i svirači su pripremili za scenu elemente tradicijske kulture Kaštela i Splita, ali i ostalih hrvatskih krajeva (Slavonija, Zagorje, Kordun, Ravni Kotari, neretvanska dolina, Kupres…). Uloženi trud i rad rezultirali su koncertom koji je nastao s ljubavlju, zajedničkim radom svih članova, voditelja i Upravnog odbora KUD-a.
Stoga vas pozivamo da ih dođete podržati u njihovim počecima i nakani da tradicijsku kulturu Hrvatske približe i ponosno prikazuju Vama, svojim sugrađanima, i otvore si put da svoja Kaštela predstavljaju širom Hrvatske i svijeta.

Više u kategoriji: Kulturna baština
Izvor i foto:facebook
D. Šabić, mag. nov.