Apolitični

NA SVJETSKI DAN FLAMENKA U LISINSKI STIŽE VELIKA ZVIJEZDA MONTSE CORTÉS

Flamenco Festival Zagreb slavi svoje deseto izdanje! 16. studenog, na Svjetski dan flamenka u Lisinski stiže velika zvijezda flamenca Montse Cortés. Ovogodišnji festival odaje počast cante jondu odnosno dubokom pjevu, temelju flamenko umjetnosti. Iako je flamenko istupio iz zatvorenih obiteljskih krugova Andaluzije na pozornice diljem svijeta, mnoge poznate umjetničke obitelji ostale su do danas svojevrsni čuvari autentičnog flamenka.

Zagreb ima čast da ugosti jedno od najzvučnijih flamenco imena današnjice Montse Cortés koja u Lisinski stiže u pratnji gitariste Eduarda Cortésa. Radila je s najznačajnijim flamenko gitaristima kao što su Paco de Lucía s kojim je bila na turneji 3 godine, Tomatito, Vicente Amigo, El Viejín. Surađivala je s velikim plesnim ličnostima kao što su Antonio Canales, Joaquín Cortés, Farruquito, Eva la Yerbabuena, Belén Maya, Sara Baras.

Pokrovitelj 10. Flamenco Festivala Zagreb je Veleposlanstvo Kraljevine Španjolske u Hrvatskoj. Organizatori su Udruga za promoviranje španjolske umjetnosti i kulture Alma i Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog

Cijeli članak možete pročitati na: soundguardian.com