Apolitični

NA SETU U DUBROVNIKU Uz stroge mjere holivudska ekipa s 200 ljudi snima SF film: ‘Ovo je perspektivna lokacija‘

Izolirane sobe, brižno isprogramirani kontakti, posebna sigurnosna odijela… Film o apokalipsi snima se uz stroga pravila

Tako, otprilike, izgleda snimanje filma u eri “nove normalnosti”, pa i na setu koji u određenim trenucima bilježi i više od 200 ljudi, zbog čega se ključnim pokazuju pretprodukcijske pripreme strogih sigurnosnih protokola, kako se tijekom snimanja tko ne bi zarazio covidom te tako spriječio daljnji rad na skupom setu, a takav je upravo onaj u Dubrovniku, gdje se snima nastavak filma “The Islander”, koji je ista ekipa i na istoj lokaciji snimala prije dvije godine. Prvi nastavak filma, međutim, još nije prikazan, a čini se da će ih produkcija na filmsko tržište izbaciti “u paketu”.

U film je uključen niz istaknutih imena iz SAD-a, Velike Britanije, Hrvatske i Srbije poput Jamesa Cosma (Braveheart), Caroline Goodall (Schindler’s List), Gorana Bogdana, Sergeja Trifunovića i Slavka Sobina.

Dubrovnik je u filmu pomoću specijalnih efekata i tehnologije pretvoren u fiktivni grad Argos, gdje glavnu riječ vodi David Sudd (Star Trek: Beyond, Hobbit, X-men i Harry Potter), stručnjak za geomapping i stvaranje vizualnog svijeta u postprodukciji. Na odabiru lokacije i na samoj scenografiji radio je Tomislav Tepšić, koji je bio zadužen i za biranje lokacije i scenografiju u projektima “Igre prijestolja” i “Ratovi zvijezda”, također snimanih u Dubrovniku.

Dodaje “da je Hrvatska iznimno popularna i omiljena u holivudskim krugovima, a američka zajednica posebno cijeni to što je Hrvatska bila jedna od dostupnijih zemalja EU američkim državljanima tijekom 2020. godine zahvaljujući relaksiranijim uvjetima putovanja”.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay