Apolitični

Na Pjaci vijori zastava 23. „Porina“

Zamjenik splitskog gradonačelnika Goran Kovačević i članovi Dječjeg zbora „Srdelice“ podigli su na Narodnom trgu zastavu 23. „Porina“, glazbeno diskografske fešte, koja će u Splitu trajati punih tjedan dana.
„Želim u ime Grada Splita još jednom iskazati dobrodošlicu, ovaj put 23. Porinu. Jako nam je drago da se najveća hrvatska glazbena manifestacija drugu godinu zaredom održava u Splitu. Split ima dugu glazbenu tradiciju i mi se dičimo svojim brojnim glazbenim velikanima i zato je zaslužio je da ima svoj Porin, koji također ima dugu tradiciju. Zato pozivam sve sugrađane i naše goste da uživaju cijeli ovaj tjedan u glazbenim događanjima koja će se održavati ususret „Porinu“, da uživaju u društvu brojnih zvijezda koje će boraviti u našem gradu. Ujedno, ovim događajem obilježavamo i početak predsezone u Splitu, a „Porin“ će nam pomoći da popunimo hotele“, kazao je zamjenik Kovačević, izražavajući zadovoljstvo da se „Porin“ i ove godine održava u Splitu.
Direktor marketinga „Porina“ Tonči Barišić je kazao da mu je drago što je „Porin“ i ove godine u Splitu, istaknuvši kako je to prvenstvena zasluga gradonačelnika Ive Baldasara, kao i njegovog zamjenika Kovačevića te župana Zlatka Ževrnje.

„’Porin’ je primarno glazbena nagrada, a ne glazbeno natjecanje i svi koji su na ‘Porinu’ su praktički pobjednici. Zahvaljujem Splićanima na gostoprimstvu i pozivam svih da nam se pridruže na 23. dodjeli nagrada“, kazao je Barišić. U sklopu Tjedna „Porina“ održat će se brojna glazbena kulinarska i zabavna događanja na različitim lokacijama u gradu. Tjedan koji je započeo velikim koncertom Massima, a završit će dodjelom nagrada 17. ožujka u velikoj dvorani na Gripama.

Više u kategoriji: Glazba; Kultura
Izvor i foto: split.hr
D. Šabić, mag. nov.