Apolitični

„Na Neretvu misečina pala“ Metković zove…

Metković kao grad s puno ljepota, atraktivnih lokaliteta, gastronomije, povijesti i muzeja, prepoznatljiv s dobro organiziranim maratonom lađa, Rimskom noći i drugim kulturnim i glazbenim manifestacijama. Kako nam proljeće u svibnju donosi lijepo i ugodno vrijeme s povećanim temperaturama zraka, tako i kulturni život u gradu na Neretvi postaje sve zanimljiviji.

Dolazi nam 31. tradicionalna smotra folklornih skupina iz Dalmacije i gosti iz ostalih dijelova Hrvatske i inozemstva pod nazivom „Na Neretvu misečina pala“ koja se već tri desetljeća održava u drugoj polovici ovog mjeseca, u organizaciji KUD-a Metković.

Smotra na najbolji način prikazuje svu raskoš i kulturnu ljepotu naše baštine, ali i svih sudionika, koji s oduševljenjem nastupaju na jugu Hrvatske, u mjestu koje u to vrijeme postaje odredište mnogih. Turisti i posjetitelji kroz nekoliko dana trajanja manifestacije uživaju u šarenilu narodnih nošnji i bogatstvu tradicijskih običaja, plesnih koraka, koreografije, povijesnih igrokaza koji predstavljaju užitak za gledatelje.
Kao što će vam se dopasti bogata kulturna, povijesna i prirodna baština, tako će vas oduševiti kulturna manifestacija „Na Neretvu misečina pala“ u vremenu od 21. do 24. svibnja 2015. g., i gastronomska i enološka ponuda, kao i ljubaznost i srdačnost ljudi ovog kraja. Dođite i budite gosti Metkovića.

Više u kategoriji: Kulturna baština; Glazba

D. Šabić, mag. nov.