Apolitični

Na konferenciji “Izazovi Europe” očekuje se 500 sudionika i dva nobelovca

Na međunarodnoj konferenciji “Izazovi Europe”, koja će se održati u Bolu na Braču od 22. do 24. svibnja, očekuje se 500-tinjak sudionika iz cijelog svijeta, a među njima i dva ekonomista nobelovca – Erika Maskina i Olivera Harta, najavljeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare na splitskom Ekonomskom fakultetu, koji organizira konferenciju u partnerstvu s Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj.

Konferencija “Izazovi Europe” bit među, kako je rekao Muštra, među “top tri” ekonomske konferencije ove godine u Europi. “Sudjelovat će i najbolji hrvatski mladi ekonomski znanstvenici koji su se školovali na najprestižnijim europskim sveučilištima,” kazao je predsjednik Organizacijskog odbora konferencije Vinko Muštra.

Muštra je najavio i sudjelovanje predsjednika Američke ekonomske asocijacije (American Economic Association) Olivera Blancharda, koji će govoriti o tome može li euro biti dio rješenja za europske izazove.

Voditelj Predstavništva Europske komisije u RH Branko Baričević istaknuo je da Europska komisija želi pomoći da Hrvatska dostigne razinu srednje razvijenih zemalja Europske unije.

Cijeli članak možete pročitati na: glasistre.hr

Foto: Pixabay