Apolitični

Na Highlanderu Velebit očekuje se više od 700 sudionika

Na startu u Nacionalnom parku Sjeverni Velebit, otkud od 20. kolovoza kreće avantura i traje do 25. kolovoza, očekuje se više od 700 sudionika

Highlander – planinarsko događanje koje se održava u najimpresivnijim planinarskim krajolicima u 17 država svijeta.

Ishodište mu je Velebit, planina na kojoj je prije šest godina i stvorena ideja o Highlanderu kao svjetskom planinarskom događanju. Na Velebit se svi zaljubljenici u avanture vraćaju za mjesec dana, odnosno od 20. do 25. kolovoza kad će imati priliku sudjelovati u jednoj od tri kategorije – 100 km (5 dana, Highlander), 55 km (3 dana, Highlander 55) i 30 km (30 sati, Highlander Experience). Prošle godine na događanju je sudjelovalo više od 600 ljudi iz različitih država svijeta, a ove godine se očekuje još veći broj.

Start je Nacionalni park Sjeverni Velebit i Zavižan, a preduvjeta za prijavu nema. Dovoljna je samo volja i adekvatna oprema te online prijava na www.highlanderadventure.com. Ono što je posebno interesantno kad je Highlander u pitanju jest i to što ne postoji dobna granica za prijavu – baš svi mogu sudjelovati i iskušati svoje granice te se uz to odlično zabaviti i steći iskustvo o kojem će rado pričati. O tome govori najbolje činjenica da je na prošlogodišnjem Highlanderu Velebit najmlađi sudionik imao 8, a najstariji 66 godina.

Cijeli članak možete pročitati na: cromoda.com

Foto: Pixabay