Apolitični

NA EXIT DOLAZI NAJVEĆA HIP-HOP GRUPA SVIH VREMENA – WU-TANG CLAN

Bogovi rapa, kako još nazivaju legendarni Wu-Tang Clan predvodit će veliku proslavu 50 godina hip-hopa na EXIT festivalu!

Univerzalno prihvaćeni kao najveći rap grupa svih vremena, postavit će Petrovaradinsku tvrđavu kao jedan od svjetskih centara u kojima će biti obilježeno pola stoljeća nevjerojatne kulture, čiji zvuk već desetljećima dominira planetom.

Kao novi veliki headliner festivala stiže bend koji je duboko promijenio hip-hop igru, i to već debi izdanjem „Enter the Wu-Tang (36 Chambers)”, koji se smatra jednim od najutjecajnih albuma ikada, i čijih 30 godina će se također proslaviti u Novom Sadu.

Objavili su osam albuma prodanih preko 40 milijuna primjeraka, i tako stvorili opus kojim su redefinirali hip-hop žanr, usput ostvarivši izuzetan utjecaj na legende kao što su Jay Z, Nas, Snoop Dogg, Eminem, The Notorious B.I.G., Alicia Keys, Kanye West, ali i na novi val zvijezda kao što su Kendrick Lamar, A$AP Rocky, Rick Ross i mnogi drugi.

Skoro trideset godina nakon osnivanja, 2019. godine grad New York je odlikovao Wu-Tang Clan ulicom nazvanom po njima na Park Hilu. Tako je njihova matica Staten Island dobila „Wu-Tang Clan District”, a bend beskrajno poštovanje zajednice iz koje su potekli.

Uz njih stiže i najjača regionalna hip-hop podrška izvođača iz više generacija, kao što su Ajs Nigrutin & Smoke Mardeljano, Prti Bee Gee, Bolesna Braća, Mimi Mercedez, Tam, Macha Ravel, Fox & Surreal, Hiljson Mandela, Z++, 30zona, Crni Cerak & Lacku, Grše, Micka Lifa, Bore Balboa, i niz drugih.

Festivalske ulaznice za EXIT 2023 dostupne su po promotivnim cijenama od 65 Eur i uz uštedu od 50%, a mogu se kupiti putem festivalskog sitea i na Entrio.hr.

Cijeli članak možete pročitati na: soundguardian.com

Foto: Pixabay