Apolitični

Na dubini od 166 metara ispod Labina niču muzej, vinski podrum i akvarij…

Toliko iščekivani labinski Podzemni grad konačno je zaživio. Nažalost, još uvijek ne u stvarnosti, ali kako bi mogao izgledati, pokazuje najnovija simulacija buduće podzemne atrakcije. Izradila ju je labinska producentska kuća Level 52 u kooprodukciji s 3DX Studiom te zahvaljujući Gradu Labinu koji vodi projekt oživljavanja nekadašnjeg rudnika.

“Turistički” rudnik

Projekt je uključio 3D simulaciju spuštanja 166 metara ispod zemlje u “turistički” rudnik.

Stakleni lift

– Doživljaj započinje u središtu grada, kod najimpozantnijeg simbola rudarstva – izvoznog tornja, kolokvijalno “Šohta”. Toranj je nekad i sam služio za spuštanje rudara u rudnik, a upravo prošle godine je obnovljen s namjerom da jednog dana ponovno uđe u uporabu – ističe Isanović. Ruta uključuje silazak liftom 166 metara ispod zemlje. – Samo spuštanje zamišljeno je kao poseban doživljaj s obzirom da je riječ o staklenom liftu.

Ostatak sadržaja podijeljen je u pet modula: Ulaz i infopoint, svojevrsnu recepciju dizajniranu u rudarskom stilu, slijedi Art modul – galerija za izložbe i multimedijalne zahvate, Mine escape modul – popularni koncept escape rooma prilagođen rudarskoj tematici, Edu dome – kupola s projekcijom u 360°, Eno gastro modul koji je zamišljen kao vinski podrum s lokalnim vinima (s obzirom da su uvjeti u rudniku savršeni za čuvanje i ležanje vina) te gift shop u kojem će svoje mjesto pronaći suveniri lokalnih proizvođača i obrtnika – navodi dalje.

Cijeli članak i simulacije možete pronaći na: jutarnji.hr

Foto: Podzemni grad Labin, simulacija, Level 52