Apolitični

Na digitalnim servisima najviše slušamo trap i narodnjake!

Sekcija ‘Hits of the World’ vidljiva je svim posjetiteljima internetske platforme Billboard.com, a ažurirat će se utorkom na temelju podataka koji će mjeriti period između petka i četvrtka prethodnog tjedna

Billboard je tijekom utorka lansirao sekciju “Hits of the World” u kojoj je počeo objavljivati tjednu listu popularnosti Croatia Songs, piše portal glazba.hr. Lista donosi 25 pjesama, a temelji se na rezultatima glazbenog streaminga i digitalne prodaje singlova u našoj zemlji prema podacima koje prikuplja MRC Data. Billboard je najveći svjetski autoritet glazbene industrije, a MRC Data vodeći globalni sustav mjerenja popularnosti u industriji zabave.

Hrvatska glazbena industrija je, postavljanjem liste Croatia Songs na stranice magazina Billboard, ušla na globalnu glazbenu kartu. 

Na prvoj listi Croatia Songs magazina Billboard prvo mjesto zauzima Senidah s pjesmom “Behute”, a rezultati mjerenja pokazuju dominaciju regionalnih izvođača trap glazbe. Eni Jurišić i Matija Cvek su se s pjesmom “Trebaš li me” smjestili na petom mjestu, a od izvođača iz Hrvatske na listi su 30Zona & KUKU$ sa singlom “Debili” i Grše s pjesmom “Highlife”.

Cijelu listu možete pogledati na ovoj poveznici.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay