Apolitični

Na 25. Sarajevo Film Festivalu hrvatska ostvarenja u utrci za nagrade

Na 25. Sarajevo Film Festivalu (SFF) koji će biti održan od 16. do 24. kolovoza za nagrade će se natjecati 53 filmska ostvarenja u različitim kategorijama a u konkurenciju za najbolji regionalni igrani film uvršteno je njih devet no među njima nema niti jednog iz Hrvatske ali će zato dva hrvatska ostvarenja biti u utrci za najbolji dokumentarac a još tri natjecat će se za najbolji kratki i studentski film.

Za Srce Sarajeva u kategoriji dokumentarnog filma natjecat će se šesnaest ostvarenja a među njima su hrvatski “Da je meni ono što mi nije” Višnje Skorin koji će na SFF-u imati i svjetsku premijeru te “Još jedan odlazak” u režiji Renate Poljak kojemu će sarajevski festival biti prilika za međunarodnu premijeru.

U natjecateljskoj konkurenciji za najbolji kratki film uz trinaest drugih ostvarenja je i “Tina” Dubravke Turić što će ujedno biti svjetska premijera ovog filma dok će se za najbolji studentski film natjecati “Groblje slonova” Filipa Mojzeša i “Šihta” Damira Markovine za koje je također u Sarajevu rezervirana svjetska premijera.

Cijeli članak možete pročitati na: nacional.hr

Foto: Pixabay