Apolitični

Na 19. Tabor Film Festivalu od 8. do 11. srpnja bogat i raznovstan program

Tabor Film Festival – Međunarodni festival kratkometražnoga filma (International Short Film Festival) u svom 19. izdanju od 8. do 11. srpnja u Velikom Taboru donosi uzbudljiv i bogat program filmova u konkurenciji te obilje popratnih sadržaja

U međunarodnoj konkurenciji ove je godine 26 naslova različitih žanrovskih predznaka, obuhvaća filmsku produkciju iz dvadesetak zemalja širom svijeta, a prikazivat će se u pet programa slikovitih naziva – Muzika je put do sreće, Novo (ne)normalno, Pet nijansi sive, Apokalipsa sada i Pričaj mi o ljubavi. Velik broj naslova premijerno se prikazuje domaćoj publici, a u selekciji stranih filmova je i pobjednik najznačajnijega svjetskog festivala kratkoga filma u Clermont Ferrandu- slovenski film ‘Sestre’ Kukle Kesherović o tri najbolje prijateljice, zaklete djevice u sukobu s lokalnim dječacima.

Izbor selektora Ivana Ramljaka donosi i tri filma nagrađena na ovogodišnjem filmskom festivalu u Oberhausenu – 8’28’ kineskog redatelja Su Zhonga u kojem se kroz humor blizak stanju očaja zapadne i istočne mitologije prikazuju budućim liderima svijeta, dokumentarac o ljepoti i krhkosti života ‘More Woman, More Cry’ švedske redateljice Anne Haugsgjerd te britanski film ‘Divided by Law’ autorica Katie Davies i Emme Agusita koji otvara aktualne probleme dvonacionalnih obitelji nastale primjenom Brexita i dolaskom pandemije.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay