Apolitični

Muzički biennale Zagreb 2021. – poklon publici unatoč neprilikama

Muzički biennale Zagreb (MBZ) održat će se u četiri bloka od travnja do rujna ove godine i njegovo 31. izdanje bit će o 60. godini toga festivala poklon publici unatoč okolnostima i s bogatim programom suvremene glazbe objedinjenim pod nazivom – (Re)konstrukcija – Continuum

Četiri bloka, više obljetnica, raznovrstan program…

Od travnja do rujna ove godine program 31. MBZ-a oblikovan je u četiri bloka – prvi travanjski pod nazivom “Continuum Nr. 1 – Furioso!” , svibanjski “Continuum Nr. 2 – Shifting”, blok u srpnju koji će slaviti ljeto – “Continuum Nr. 3 – le sacre de l été” i četvrti – rujanski “Continuum Nr. 4 – Celebration!​”

Kada je pak riječ o obljetnicama, prva je 60. rođendan MBZ-a – najaktivnijega i najvažnijega festivala suvremene glazbe u Hrvatskoj, u potpunosti posvećena novoj glazbi svih žanrova koji će se, dodala je Ferek Petrić, proslaviti u drukčijim okolnostima od planiranih.

Prvi festivalski blok trajat će od 18. do 22. travnja, a u njegovu sklopu obilježit će se Dan Hrvatskoga glazbenog zavoda (HGZ) u čijoj će Velikoj dvorani MBZ biti i svečano otvoren, a bit će predstavljen i program suradnje s Muzičkom akademijom Sveučilišta u Zagrebu o 100. obljetnici te akademije, te program suradnje sa Zagrebačkim solistima.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay