Apolitični

U Muzeju Sinjske alke održane edukativno-likovne radionice

U Muzeju Sinjske alke održane edukativno-likovne radionice


U okviru programa manifestacije ‘Advent u Sinju’ danas su održane edukativno-likovne radionice koje su organizirali Muzej Sinjske alke, udruga Cjelovit život i OŠ ‘Fra Pavla Vučkovića’.


U okviru radionice, učenici četvrtog razreda OŠ ‘Fra Pavla Vučkovića’, predvođeni svojim učiteljem Filipom Ratkovićem obišli su jutros Muzej Sinjske alke. Iako im ovo nije bio prvi posjet Muzeju, s velikim zanimanjem su razgledali postav i slušali detalje o povijesti Sinjske alke, koje su im prepričavali učitelj Ratković i ravnatelj Muzeja Sinjske alke Boris Filipović Grčić.
‘U suradnji s Udrugom Cjelovit život i OŠ Fra Pavla Vučkovića imali smo razgledavanje Muzeja, gdje su se djeca upoznala s postavom. Vjerujem da su nešto i naučili, a ono što im se najviše svidjelo sada prenose na svoje radove’, kazao je Boris Filipović Grčić.


Djeca su nam otkrila kako su najviše uživali u video-igrici koja simulira obranu grada od Turaka, a u svojim likovnim radovima uglavnom su crtali konje, alkare, alkarske momke i samu alku.