Apolitični

Muzej iluzija na tri dana postao Muzej realnosti

Zagrebački Muzej iluzija u ponedjeljak je pretvoren u Muzej realnosti, koji treću godinu zaredom u organizaciji UNICEF-a, uz interakciju s posjetiteljima, progovara o najugroženijoj djeci diljem svijeta.

Ovogodišnji Muzej realnosti pod naslovom “Darovi za cijeli život”, donosi interaktivnu priču o tome kako su zdravlje, hrana, obrazovanje, obitelj i sigurnost najvredniji darovi koje moramo osigurati svakom djetetu, bez obzira na mjesto i okolnosti u kojima se ono igrom sudbine našlo.

Muzej su otvorili predstojnica Ureda UNICEF-a u Zagrebu Valentina Otmačić, UNICEF-ova ambasadorica dobre volje Bojana Gregorić Vejzović i plavi Djedica Goran Navojec.

Uz pomoć instalacija, iskustvenih soba, holograma, optičkih iluzija i virtualne stvarnosti Muzej će do 13. prosinca funkcionirati kao svojevrsno interaktivno putovanje kroz najranije djetinjstvo i potresnu svakodnevicu milijuna ugrožene djece diljem svijeta.

Izložba će pružiti iskustvene odgovore na pitanja kako stvari koje ne biramo, poput mjesta rođenja, mogu odrediti životne šanse svakog djeteta, što uzrokuje razlike i postoje li načini da smanjimo situaciju u kojoj, zbog nejednakosti, siromaštva, prirodnih katastrofa i ratnih zbivanja, pati najranjivija skupina društva – djeca.

Cijeli članak možete pročitati na: nacional.hr

Foto: Shutterstock