Apolitični

Muzej betinske drvene brodogradnje osvojio priznanje Europske muzejske akademije

Muzej betinske drvene brodogradnje osvojio priznanje Europske muzejske akademije

Betinski muzej je osvojio priznanje kao finalist Europske muzejske akademije za 2017. godinu u kategoriji Micheletti Award

U Skopju se od 28. do 30. rujna održala ceremonija dodjele godišnjih nagrada Europske muzejske akademije. Europska muzejska akademija neprofitna je institucija koja se bavi promicanjem muzeja i muzejske djelatnosti na internacionalnoj razini.

Nagrade se dodjeljuju u 3 kategorije – EMA Prize, koju Akademija dodjeljuje samostalno za izvrsnost muzeološke prakse i projekte od europske važnosti. Dasa Award nagrada je koja se dodjeljuje muzejima na polju inovacija i tehnoloških unaprjeđenja u kombinaciji s edukativnim mogućnostima za posjetitelje, dok se Luigi Micheletti nagrada dodjeljuje muzejima koji se bave znanošću, tehnologijom i industrijom 20. stoljeća vođeni kreativnošću u prezentaciji svog sadržaja i interakciji s posjetiteljima.

– Posebno smo ponosni što je naš Muzej u vrhunskom društvu s 9 drugih muzeja na ovogodišnjoj ceremoniji osvojio priznanje kao finalist Europske muzejske akademije za 2017. godinu u kategoriji Micheletti Award. Priznanje je uručeno Mireli Bilić koja je u Skopju predstavila naš Muzej prezentacijom naslova The making of wooden boat – keeping the knowledge. Utisci iz Skopja su veoma pozitivni, svi muzeji koji su aplicirali za nagrade su izuzetno uspješni u području kojim se bave, dolaze iz svih krajeva Europe i naći se među 10 najboljih je odličan rezultat. – rekli su iz Muzeja betinske drvene brodogradnje za portal općine Tisno.