Apolitični

MUSORGSKI ROCKS – Glazbeni dvoboj Zagrebačke filharmonije i rock benda

Sljedeći koncert “Off ciklusa” Zagrebačke filharmonije bit će, u petak 15. ožujka, neobičan “glazbeni dvoboj” klasičnih glazbenika i vrhunskih rockera koji će u programu “Musorgski Rocks” na pozornici Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog u Zagrebu ujediniti snage u eksploziji glazbenog nadmetanja u izvedbi remekdjela ruskog skladatelja Modesta Petroviča Musorgskog.

Za taj je “epski glazbeni dvoboj” odabrano remekdjelo “najvećeg rockera među klasičarima”, kontroverznog ruskog skladatelja Modesta Petroviča Musorgskog “Slike s izložbe”, djelo koje obožavaju klasičari, ali ga zbog brojnih obrada vole i ljubitelji popa (Michael Jackson), rockeri (Emerson, Lake and Palmer), elektroničari (Tomita, Tangerine Dream) i metalci (Mekong Delta, Armored Saint).

“Prvo će klasičari izvesti stavak iz suite Slike s izložbe, a onda će rockeri predstaviti svoju verziju toga istog stavka. Potom će se u Promenadi klasičarima pridružiti rockeri, pa će se onda klasičarima i rockerima pridružiti solo klavir, a klasičarima zatim udaraljkaši… I tako redom, u svim kombinacijama koje možete zamisliti – sve do veličanstvenog finala i Velikih vrata Kijeva. Bit će to najneobičniji ‘glazbeni dvoboj’ koji ste ikad vidjeli”, poručuju Filharmoničari.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay