Apolitični

Musk promijenio mišljenje? “Tesla će nastaviti s prihvaćanjem bitcoina. Želim vidjeti da bitcoin uspije”

Kad su kriptovalute u pitanju (ponajviše bitcoin, dogecoin i etherum), Elon Musk mijenja mišljenja poput čarapa, čini se. Te promjene za posljedicu imaju velike rastove i padove vrijednosti kriptovaluta. Njegov najnoviji nagovještaj promjene mišljenja tako je pokrenuo novi rast kriptovaluta.

Bitcoin je ponovno prešao “psihološku granicu” od 30.000 dolara nakon što je Elon Musk, američki milijarder, šef tesle i SpaceX-a, poručio da će Tesla “vrlo vjerojatno” ponovno početi prihvaćati tu kriptovalutu kao platežno sredstvo.

Taj proizvođač električnih automobila objavio je u svibnju da više ne prihvaća bitcoin pri prodaji svojih vozila.

Manje od dva mjeseca prije toga Tesla je bila počela prihvaćati bitcoin kao pri prodaji svojih vozila.

I tako dva mjeseca nakon iznenadne odluke i promjene mišljenja, Elon Musk, čini se, ponovno mijenja mišljenje, što je rekao gostujući na virtualnoj konferenciji o kriptovalutama B Word.

Najvjerojatniji je odgovor da će Tesla nastaviti s prihvaćanjem bitcoina, poručio je Musk.

Musk je rekao kako on sam osim bitcoina još drži i dogecoin i etherum. Osvrnuo se i na tvrdnje da “pumpa” cijenu kriptovaluta prije nego što ih se riješi.

Mogu pumpati, ali se ne istovarujem. Nikako ne vjerujem u dizanje cijene visoko i prodaju. Htio bih vidjeti da bitcoin uspije, poručio je Musk.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay