Apolitični

Musk: Neuralinkov moždani čip spreman za ljudska testiranja iduće godine

“Teško je imati iznijansirane razgovore s majmunima”

Na jednom događanju u organizaciji Wall Street Journala ovog tjedna, šef Neuralinka Elon Musk rekao je da bi moždani usadak u obliku čipa, koji se dosad uspješno koristio na životinjama poput svinje ili majmuna, mogao biti spreman za testiranje na ljudima 2022. godine.

Neuralink radi dobro na majmunima i zapravo provodimo puno testiranja kojima samo potvrđujemo da je usadak siguran i pouzdan te da se Neuralink uređaj može lagano ukloniti, rekao je Musk.

Nadamo se da ćemo ga imati u našim prvim ljudima, koji će biti osobe s teškim oštećenjem kralježnice, poput tetraplegičara i kvadriplegičara, već iduće godine, nakon odobrenja FDA, dodao je Musk.

U odgovoru na jednu objavu na Twitteru, Musk je rekao i kako se u Neuralinku nadaju da bi njihov uređaj mogao zakrpati zakazale ili nestale neurone u mozgu, naglasivši da se mnoge fizičke tegobe mogu riješiti premošćivanjem signala između postojećih neurona.

Napredak će se ubrzati kad ćemo imati te uređaje u ljudima (teško je imati iznijansirane razgovore s majmunima) iduće godine”, napisao je na Twitteru Musk.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay