Apolitični

MUKE ZBOG MJERA Stožeri nenadano mijenjaju odluke, Sanela i Vedran svadbu spašavaju bijegom iz Iloka u Slatinu

Zbog mjera su prvo smanjili broj uzvanika da bi ispalo da je i to previše, ali to je bio tek početak

Sanela Beneš i Vedran Barbarić još su prije godinu i pol dana imali pomno razrađen i ugovoren gotovo svaki detalj za najsretniji dan njihovih života – vjenčanje kao kruna njihove ljubavi dogovoreno je za 25. srpnja 2020.

A onda nam se proljetos dogodio koronavirus i sve je postalo upitno. Sanela i Vedran odlučili su se prilagoditi novim odlukama i preporukama, pa su prvotni broj uzvanika koji su s njima trebali slaviti vjenčanje na ladanjskom imaju Principovac u Iloku s 300 smanjili na 150. I onda, pet dana prije vjenčanja novi šok. Ne može više ni 150.

On je, inače, iz Iloka, a Sanela iz Slatine. Pa, su odmah krenuli u potragu za zamjenskim prostorom, naravno ne u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

– Nazvali smo nekoliko sala u Virovitičko-podravskoj županiji, odakle ja dolazim, i na kraju dogovorili sve na imanju Višnjica, gdje su nam brzinski izašli u susret. Odmah smo nazvali Principovac i otkazali, pri čemu moram istaknuti da su bili iznimno profesionalni. No, nama je to stvorilo i dodatne troškove. Naime, gospođi koju smo angažirali za izradu cvjetnih aranžmana nije se isplatilo iz Iloka ići do Slatine, pa smo morali brzo naći novu cvjećarnicu. Imat ćemo i povećane troškove dostave kolača, prijevoza za svirače, jelovnik je nešto skuplji… Iako, kada sve zbrojimo i oduzmemo, više nas boli i smeta to što smo imali stres i dramu, nego dodatni novčani izdaci. Osim toga, imamo i odgovornost prema gostima, koji su uzeli godišnje odmore da bi bili s nama – kazala je Sanela.

A, onda im se u srijedu dogodio novi šok. Naime, nazvali su ih s Principovca da im kažu kako su im u lokalnom Stožeru rekli da ipak mogu tamo organizirati i svatove za 150 ljudi.

– To je tek bilo nevjerojatno. Ne znam tko se tu igra i tko što radi.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay