Apolitični

MSI predstavio gamersko računalo budućnosti koje bi trebalo zamijeniti igraće konzole

Iako su konzole poput novog PlayStationa i Xboxa, kao i nabrijana računala s top-hardverom i dalje san većine gamera, bližimo se razdoblju u kojem snaga hardvera uopće neće biti važna za uživanje u najjačim i najboljim igrama. One će se jednako moći igrati na mobilnim uređajima, kao i na snažnim računalima i konzolama, a grafika i doživljaj igranja bit će isti na svim tim uređajima.

Zvuči prilično neobično, no MSI-jevo računalo namijenjeno gamerima ima samo integriranu grafičku karticu te je namijenjeno za cloud igranje.

Microsoft je već predstavio Xbox Game Pass Ultimate za igranje u cloudu koji je dostupan vlasnicima njihovih konzola, ali i mobilnih uređaja i PC-a, Sony priprema novi cloud servis, a i Google je još ranije predstavio servis za igre u oblaku Stadia.

Prošli tjedan MSI je predstavio računalo MSI MAG Trident S 5M namijenjeno gamerima, a koje je posebno po tome što nema odvojene grafičke kartice, već ima samo integriranu AMD-ovu grafiku. Naime, ovo gamersko računalo napravljeno je isključivo za igranje igara u oblaku i mobilne igre, odnosno za servise poput Xbox Game Pass Ultimatea pa mu bolja grafika od integrirane nije niti potrebna.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: MSI