Apolitični

MrBeast, klinci i gameri: ovo su najbogatiji youtuberi u 2023. godini

Očekivano, prvi na ovoj ljestvici je MrBeast, punim imenom Jimmy Donaldson. Slavu je isprva stekao zabavnim i filantropskim sadržajima na YouTubeu, da bi se potom proširio te pokrenuo pravo poslovno carstvo. Njega određeni izvori procjenjuju na različite iznose, sve od 100 milijuna pa do milijarde dolara. MrBeast je također tijekom ove godine oborio nekoliko rekorda, postao je najpraćeniji pojedinačni kreator i prvi osobni kanal s više od 200 milijuna pretplatnika.

Na drugom je mjestu makeup umjetnik Jeffree Star, koji također zarađuje i od YouTubea i od prodaje izvan njega, u ovom slučaju kozmetičkih proizvoda. Ovogodišnji su mu prihodi procijenjeni na 16-20 milijuna dolara, ovisno koga pitate, a osobno bogatstvo na oko 200 milijuna. Na YouTubeu njegov kanal ima 15,8 milijuna pratitelja.

Anastasia Radzinskaya, uskoro tek desetogodišnjakinja, glavna je zvijezda YouTube kanala namijenjenoga djeci. Tamo objavljuje svoje recenzije igračaka, pjesmice i razne ostale sadržaje, što pozorno prati više od 110 milijuna gledatelja. Ove godine svojim je kanalom, koji vodi s roditeljima, uprihodila 22 milijuna, a vrijednost bogatstva joj se kreće oko 100 milijuna dolara.

Cijeli članak i ostale Youtubere možete pronaći na: bug.hr

Foto: Pexels.com – Photo by Anna Nekrashevich