Apolitični

Motovun Film Festival, je li prošle godine bilo bolje?

„Prošle godine je bilo bolje“ slogan je ovogodišnjeg Motovun Film Festivala, a kako bi provjerili je li to stvarno istina posjetite, od 26. do 30. srpnja, bajkoviti Motovun i upustite se u filmsku fantaziju.
Nesumnjivo je da su svi ljubitelji filma u Hrvatskoj ovaj tjedan zasigurno u hrvatskom centru filmske umjetnosti, Motovunu.

Motovun Film Festival svečano se otvara danas u 21 sat u Kinu Trg, projekcijom filma Tangerine, redatelja Sheana Bakera. Tangerine, osim što će vas nasmijati i zabaviti, zanimljiv je jer u potpunosti snimljen mobitelom. Projekcija ovakvog tipa filma Motovun Film Festival smješta uz bok festivalima koji su počeli s prikazivanjem filmova snimljenih novom tehnologijom.

Motovun Film Festival

Festival će trajati do 30. srpnja, a na glavnom programu nalazi se 21 projekcija od kojih su neke uspješnice svjetskih filmskih festivala. Tako ćete u narednih nekoliko dana u Motovunu moći pogledati filmove s festivala u Berlinu, Cannesu ili Karlovim Varyma.
S velikim iščekivanjem domaćih uspješnica, festival će ugostiti Mirjanu Karanović s njenom „Dobrom ženom“, te Snježanu Tribuson s romantičnom komedijom „Sve najbolje“.
Program „Zemlja partneri“ u suradnji je s talijanskom kinematografijom te će kroz nekoliko dijelova, na koje je podijeljen, donijeti presjek talijanske kinematografije kroz protekla desetljeća. Program će započeti filmom „Crne duše“ Francesca Munzia.

Očekuje vas Motovun Film Festival


Osim navedenih filmova, kad ste već u Motovunu, nikako ne smijete propustiti napeti triler slovenskog redatelja Damjana Kozole „Noćni život“, nagrađenim na festivalu u Karlovim Varyma. Film prenosi potresnu priču o „pobjednicima tranzicije“ u Sloveniji.
Da gledanje filmova bude što ugodnije pobrinut će se i bogata eno i gastro ponuda Motovuna pa ćete uz dobra vina i istarske delicije dodatno upotpuniti osjećaj zadovoljstva. Na kraju svakog festivalskog dana, sve prisutno, dodatno će rasplesati i besplatni koncerti Ede Maajke, Kawasaki 3P-a, Jonathana, Nipplepeopela, Kalascima i Filipa Motovunskog, pa je apsolutna zabava za sva osjetila zagarantirana.
Dodatna dobra vijest za sve ljubitelje glazbe i filma, a koji se nađu na festivalu u Motovunu, jest i suradnja Motovun Film Festivala i SuperUha u Primoštenu. Naime, svima željnim dobre glazbe biti će osiguran besplatni prijevoz iz Motovuna u Primošten kako bi sigurno stigli na SuperUho 31. srpnja.
Ulaznice za festival mogu se kupiti online na stranici festivala http://www.motovunfilmfestival.com/page/index/id/88 ili na svim prodajnim mjestima na samom festivalu.
Nema potrebe duljiti, nego, ako već niste, zaputite se u Motovun i budite dio ovog velikog filmskog i glazbenog doživljaja.