Apolitični

Morcheeba u Šibeniku

Ostvaruje se ideja Morcheeba u Šibeniku, kako su u travnju najavljivali, britanski trip- hop band Morcheeba napokon dolazi i u Krešimirov grad.

Svi ljubitelji ovog vokalno- instrumenatlnog sastava moći će ih uživo poslušati ove nedjelje, 17. srpnja na tvrđavi svetog Mihovila u Šibeniku.
U sklopu turneje „Skye and Ross from Morcheeba“ Šibenik je jedini grad, u široj regiji, gdje će Morcheeba nastupati. Pjevačica Skye Edwards i gitarist Ross Godfrey na svom su facebook profilu najavili koncert u Šibeniku te se s velikim iščekivanjem raduju nastupu na tvrđavi svetog Mihovila zbog ljepote ugođaja i ambijenta kojeg ona nudi.

Morcheeba u Šibeniku, dođite

Na ovaj neizostavan događaj sezone pozvani su svi ljubitelji trip-hop i elektro glazbe kako bi uživali u hitovima poput „Trigger Hippie“, „Part of the Process“ ili „Rome wasn’t built in a day“, a dobar provod i glazbenu uživanciju upotpunit će i hitovi s novog albuma Skye/Ross čiji se izlazak očekuje u studenom mjesecu ove godine. Dobar provod, plesni ritmovi i glazbene esencije za uši ljubitelja ovog sastava čine se kao dobitna kombinacija na koju se može sa sigurnošću računati.
Naime, članovi Morcheebe svoj glazbeni status počeli su graditi u ranim devedesetima, kada su koketirajući s glazbenim stilovima mješali elemente trip- hopa, R’n’B-a i popa, a svjetsku slavu prvi put su doživili nakon svog drugog albuma „ Big calm“. Glavna vokalistica Skye Edwards na nekoliko godina napustila je bend, koji joj nikako nije uspjevao naći adekvatnu zamjenu.
Na radost svih fanova Skye se vratila, a Morcheeba je nastavila svoju glazbenu putanju uzlaznom linijom.
Nakon nastupa na INmusic festivalu te Špancirfestu i Dalmacija napokon ima priliku ugostiti ovaj britanski bend izuzetne glazbene vrijednosti i autentične osebujnosti izričaja.
Svi oni koji se još uvijek dvoume je li Rim sagrađen u samo jednom danu, svoj odgovor mogu potražiti ove nedjelje na tvrđavi svetog Mihovila po cijeni od 200 kuna, koliko iznosi ulaznica za najavljeni koncert.