Apolitični

Monte Carlo, je u odnosu na Las Vegas, ipak mjesto za nešto profinjeniji ukus

Vodopadi, palme, zlato i dragulji, jahte i skupocjeni automobili koje odvoze gospoda u bijelim rukavicama, kristalni lusteri, raskošni tepisi, interijer kojega viđamo u filmovima, samo su neki od prizora koji će vas dočekati ako posjetite legendarnu kockarnicu u Monte Carlu.

Malena kneževina Monaco, poznata je kao igralište za one najbogatije. Ondje je pjenušac nacionalno piće, a čak i željeznička stanica izgleda kao predvorje nekog dvorca. Mnogi smatraju da nema mjesta na svijetu gdje se vrijeme i novac mogu potrošiti brže (i zabavnije) nego u Monte Carlu, neslužbenom glavnom gradu kneževine Monaco, koji broji oko 30 tisuća stanovnika i jedan je od najluksuznijih gradova u Europi.

Nekima se ondje život preokrenuo u trenu, a neki su pak, uz pozamašne iznose, ondje ostavljali i svoje živote. Povijest bilježi brojna samoubojstva koja su ljudi gledali kao izlaz iz kockarske propasti, nakon što bi iz ove kockarnice izlazili dezorijentirani i praznih džepova.

Kako bi dobili kompletnu sliku ovog grada-države, posjetite Prinčevu palaču, predivnu obrambenu utvrdu iz 13. stoljeća, Oceonografski muzej koji će vam pružiti pogled u morski svijet, prekrasnu kapelu Sainte-Devote, katedralu sv. Nikole, i obavezno uživajte na suncu na plaži Lavrotto.

Cijeli članak možete pročitati na: punkufer.dnevnik.hr

Foto: Pexels.com – Photo by Helena Jankovičová Kováčová