Apolitični

„Monoplay-festival sola” u Zadru

Sedmi po redu Monoplay-festival sola donosi kroz tri festivalska dana četiri predstave, četiri potpuno različita pristupa plesnoj umjetnosti. Zadarski plesni ansambl najavljuje trodnevni program u kojem će se predstaviti, između ostalih, dvije Zadranke koje žive i rade van Zadra, Lada Petrovski Ternovšek i Stošija Zrinski u suradnji s glazbenicom Martinom Šver, koje će izvesti svoje nove predstave zadarskoj publici. Zatim programski dio festivala popunjavaju Zrinka Užbinec kroz igru gledanja zvučnih, pa onda gost iz Slovačke Milan Tomášik otvara polje sinergije povijesnog plesa kao ishodišta suvremenog plesa kroz tijelo jednog od najpoznatijih praktičara suvremene plesne umjetnosti danas.

Predstave, plesne kritike, umjetnici i publika, tribina, radionice, koreografski rad, dio su trodnevnog zadarskog plesnog ozračja koji je zbog atrakcije i svoje kvalitete potpomognut d strane Ministarstva kulture RH, Grada Zadra, Zadarske županije i Turističke zajednice Zadra. Ovo je kulturno-umjetnički projekt u kojem se susreću stvaratelji i gledatelji koji pripadaju različitim kazališnim i kulturnim tradicijama u Hrvatskoj i svijetu.
Umjetničkim gostima je sjajna prilika upoznati vrijednosti Zadra, njegov dosege i potencijale u okviru kulturnog konteksta, a za zadarsku publiku i domaće plesne umjetnike odlična je prilika upoznati različite umjetničke izričaje koji su cijenjeni i u svijetu. Organizatori su sigurni da kroz svoja razmišljanja i poslovne interese vezane uz Monoplay-festival sola, svoj grad Zadar „guraju” na vrh plesnih umjetničkih destinacija ovog dijela Europe. Na kraju vas pozivamo u Zadar da i u trećem plesnom danu pronađete umjetničke trenutke za sebe i svoje prijatelje.
PROGRAM:
31. 8. 2015. Kazalište lutaka Zadar
20:00 projekcija plesnog filma OFF-BEAT LIVE, r. Stanislav Dobák
20:30 OFF-BEAT, Milan Tomášik
– kritički parkour, moderatorica Iva Nerina Sibila
Više u kategoriji: Kultura
Foto i izvor: zadar.travel
D. Šabić, mag. nov.