Apolitični

Monodrama „Priče iz Vukovara” izvedena u prepunoj Sveučilišnoj galeriji

Monodrama „Priče iz Vukovara” izvedena u prepunoj Sveučilišnoj galeriji, a sve povodom tjedna sijećanja na ovaj herojski grad


U povodu obilježavanja Dana sjećanja na pad Vukovara, u četvrtak, 10. studenog, u prepunoj Sveučilišnoj galeriji „Vasko Lipovac” mladi glumac Pere Vitez Eranović izveo je svoj autorski projekt monodramu „Priče iz Vukovara”. Gudački ansambl Umjetničke akademije u Splitu je uoči početka predstave izveo „Ave verum” W. A. Mozarta, a sve je okupljene tom prigodom pozdravio prof. dr. sc. Branko Matulić, prorektor za kvalitetu, kulturu i umjetnost. Izrazio je zadovoljstvo što je gledalište puno kazavši kako je predstava poklon Sveučilišta u Splitu i Hrvatskog narodnog kazališta Split čime se suradnja ovih institucija nastavlja i dalje, kao i tradicija dolaska HNK ka studentima započeta prošle godine akcijom Kulturni incidenti.

Monodrama „Priče iz Vukovara”


Monodrama „Priče iz Vukovara” je sjajna predstava koja govori o egzistenciji čovjeka kroz gradiranu konfrontaciju bitnog i nebitnog. S jedne strane u naizmjeničnim fragmentima do srži ogoljava banalnost života koji se troši u ispraznoj svakodnevici, a s druge strane postavlja čovjeka u središte stravične priče vukovarske tragedije. Zbroj osobnih sudbina ljudi koji su zahvaćeni ratnom strahotom kao rezultat daje puno više od ljudske egzistencije, daje rješenje svih problema, pa i ratom zahvaćenih ranjenih duša, a to je ljubav. Priče iz Vukovara priče su o ljubavi.