Apolitični

“Moj cvitni kantun” na svakom kantunu Kaštela

Tijekom ovog vikenda u Kaštelima će sve biti u znaku cvijeća, a svečanost otvaranja ovogodišnjeg, 16. Kaštelanskog praznika cvijeća, pod nazivom “Moj cvitni kantun”, bit će upriličena u petak, 20. svibnja u 19 sati, u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću.

 

Kaštelanski praznik cvijeća i ove se godine održava u sklopu akcije Lipa su lipa su lipa moja Kaštela, Europskog dana parkova, 29. Eko natjecanja odgojno-obrazovnih ustanova Kaštela i Kaštelanske zagore, 25. izbora Najljepšeg kaštelanskog perivoja i 6. izbora Najljepše okućnice Kaštelanske zagore. Svečanosti otvaranja istog dana prethodit će u 16 sati kreativna radionica za djecu u školskom botaničkom vrtu škole Ostrog u Kaštel Lukšiću, na kojoj će se izrađivati nakit od plodova vrta. Na svečanosti otvaranja Kaštelanskog praznika cvijeća u dvorcu Vitturi sudjelovat će Glazbena škola Josip Hatze Split – DO Kaštela, Obrtnička škola Split, kao i Miljenko i Dobrila s pozdravom dobrodošlice.
U 20 sati na programu je obilazak izložaka od rezanog cvijeća, cvjetnih aranžmana, dendrološkog materijala i suvenira, a sve izloške zainteresirani če moći pogledati i tijekom subote i nedjelje, u dvorcu Vitturi, u vremenu od 9 do 20 sati.
Subota, 21. svibnja, rezervirana je za ekološku akciju na plaži Bile, koja započinje u 9 sati, u kojoj će sudjelovati učenici i djelatnici srednje škole Braća Radić, a u toj školi u 10 sati bit će održano predavanje “Trendovi u uređenju vrtova”. U školi na Nehaju u 11 sati održat će se i radionica “Dalmacija u mom oku”.

Istog dana, u 18.30 sati, od Pastoralnog centra do parka Vitturi u Kaštel Lukšiću proći će cvjetna povorka u kojoj će sudjelovati djeca kaštelanskih vrtića, Plesni klub K7, HGD Biranj, Kaštelanske mažoretkinje i Mažoretkinje grada Kaštela.
Posljednji dan ovog cvjetnog vikenda, u nedjelju, 22. svibnja, u 18.30 sati, u parku Vitturi bit će upriličeno zatvaranje Kaštelanskog praznika cvijeća, a u programu zatvaranja, uz voditeljicu Marijanu Vulas nastupit će i učenici škole Ostrog te članovi udruge Karol Woytila i KUD-a Ante Zaninović.
Ovom prilikom bit će dodijeljene nagrade i priznanja najboljim sudionicima ovogodišnjih natjecanja u sklopu manifestacije.

Izvor i foto: kastela.org