Apolitični

Mobilni novčanici će do 2023. biti industrija vrijedna 3,5 bilijuna dolara

Mobilni novčanici iz godine u godinu sve su sigurniji, uživaju samim time više povjerenja korisnika, upravo zato su i sve popularniji te u konačnici postaju iznimno vrijedna industrija. Konkretnije, Finaria navodi da bi u 2021. ona trebala dosegnuti vrijednost od vrtoglavih 2,4 bilijuna američkih dolara, a do 2023. čak 3,5 bilijuna dolara.

Naravno, tako nešto ne bi bilo izvedeno toliko brzo i ne bi bilo toliko vrijedno da pandemija koronavirusa nije uvelike promijenila ponašanje korisnika te samim time promijenila i način na koji obavljaju transakcije. Gotovina više nije opcija, ali ni kreditne kartice. Najveći zaokret zbio se prema mobilnom plaćanju jer je najpraktičnije, ali i najsigurnije.

Ali, najbitnija stavka za nagli rast industrije vezane za mobilne novčanike jest u činjenici da su slabije razvijene zemlje Azije, Afrike i Latinske Amerike postale razvijenije pa omogućile korisnicima plaćanje ovom metodom. Time se stiglo do vrijednosti industrije od 327,6 milijardi dolara u 2017. do onoga što se prognozira za iduću godinu. A to je rast od 266 posto! Do 2024. bi pak vrijednost transakcija mobilnih novčanika trebala dosegnuti čak četiri bilijuna dolara.

Cijeli članak možete pročitati na: ictbusiness.info

Foto: Pixabay