Apolitični

Mnk Split Tommy i Aspira, sporazumna suradnja

Mnk Split Tommy i Aspira, sporazumna suradnja

U velikoj dvorani Visoke škole Aspira, 23. studenog 2016. održano je potpisivanje sporazuma o suradnji sa malonogomentnim klubom Split Tommy. Sporazum o suradnji su svečano potpisali dekanica Aspire doc.dr.sc. Marija Valčić te predsjednik kluba g. Ivo Zoković.
Kako je navela dr.sc. Marija Valčić, Aspiri je čast i posebno zadovoljstvo potpisati suradnju sa prestižnim klubom koji okuplja mnoge sportaše – muškarce, žene, mlade, stare… MNK Split Tommy je trofejan klub kojemu ne nedostaju nagrade i priznanja, a gosp. Zoković je zasigurno važna osoba kao predsjednik, ali i vrlo utjecajna osoba u strukturi sporta u Splitu, ali i u Hrvatskoj. Nama kao ustanovi je želja osposobiti što više sportaša i osigurati im menadžerske sposobnosti koje će iskoristiti na tržištu rada. Gospodin Ivo Zoković se potom osvrnuo na suradnju zaključivši kako se želi zahvaliti Aspiri na ukazanom povjerenju. Trenutno naš klub, kako navodi g. Zoković, broji 160 članova, od čega smo posebno ponosni na 20 ženskih članica kluba. Veselimo se suradnji te se nadamo da će još naših sportaša prepoznati Vaš studij.

Mnk Split Tommy i Aspira, sporazumna suradnja

Naime, MNK Split je prvak bio 8 puta, 9 puta je osvojio nacionalni Kup, dva puta osvojeno je treće mjesto na Kupu prvaka Europe i to 1998. i 2002. godine Osvojen je i Uefa Joma Cup u Češkoj 1998. godine. S druge strane, Visoka škola Aspira, prva je visokoškolska obrazovan institucija koja je počela sa izvođenjem studija Sportski menadžment u Hrvatskoj i jedina koja ima osiguranu vertikalu 3+2 godine, dakle preddiplomski i diplomski studij.

Potpisivanju sporazuma o suradnji su prisustvovali brojni partneri Aspire te studenti na čelu sa Tommijevim studentima Aspire Josipom Sutonom, Nikolom Pavićem, Ivom Brajlovićem i izvršnim direktorom Milanom Čagljem. Naime, trenutno u Aspiri studiraju čak četiri člana ovog kvalitetnog kluba: JOSIP SUTON koji je uspješno završio preddiplomski studij Sportskog menadžmenta i nastavlja na diplomskom studiju Sportskog menadžmenta u Aspiri, potom NIKOLA PAVIĆ i MILAN ČAGALJ – studenti prve godine te Ivo Brajlović, student 3. godine Sportskog menadžmenta.
Svi sportaši koji studiraju u Aspiri studiraju prema posebnom Pravilniku za kategorizirane sportaše, imaju pomoć Koordinatora za studente i student tutora. Upravo iz dugogodišnjeg iskustva rada s profesionalnim sportašima, razvio se sustav podrške koji profesionalnim sportašima omogućava uvjete kojima svoje studiranje mogu uspješno finalizirati. Suradnja se zasniva na edukaciji sportaša, ali i drugim zajedničkim projektima, kojih će u budućnosti, vjerujemo, biti sve više i više.
Nakon potpisivanja sporazuma o suradnji organizirano je predavanje gđe. Ivane Ožegović na temu: „Transparentno poslovanje sportskih klubova“.