Apolitični

Mladić s Muskovim čipom u mozgu napravio nezamislivo: Prva objava na platformi X napisana mislima

Ako ćemo suditi prema dosadašnjem iskustvu prvog Neuralinkovog pacijenta, Nolanda Arbaugha, čini se kako je ova kompanija sa svojom tehnologijom na pravom putu. U nedavno objavljenom videozapisu on je objasnio koliko mu je čip u mozgu promijenio život i koliko je sretan što je dobio tu mogućnost, iako je naglasio kako cijeli proces nije bio savršen te su naišli i na određene izazove i probleme.

U tom je videu pokazao kako, samo uz pomoć svojih misli, može igrati online šah te je spomenuo kako je zahvaljujući Neuralinkovom implantatu ponovno mogao igrati Civilizaciju i to čak osam sati u komadu.

Ovaj tjedan Arbaugh se pohvalio još jednim velikim dostignućem, a njegovu je objavu prenio i komentirao i sam Musk. On se tako na društvenoj mreži X našalio kako ga je Twitter izbacio jer je mislio kako je bot, dok ga su X i Elon Musk vratili upravo zato što je bot. Pri tome je mislio, kako je napisao Musk prenoseći tu objavu, što je to prva objava na društvenim mrežama napisana mislima i to, naravno, zahvaljujući Neuralinkovom telepatskom uređaju.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Image by creativeart on Freepik