Apolitični

Mladi sportaši obilježili Međunarodni dan nogometa i prijateljstva

Mladi nogometaši i nogometašice koji će predstavljati Hrvatsku na Međunarodnom forumu NOGOMET ZA PRIJATELJSTVO u Milanu, pripremaju se za ovaj veliki društveno odgovorni projekt koji u sebi nosi  izrazito pozitivne vrijednosti.Podsjetimo kako NOGOMET ZA PRIJATELJSTVO svake godine okuplja igrače u dobi od 12 do 14 godina iz najboljih nogometnih klubova.

Mladi nogometaši i nogometašice koji će predstavljati Hrvatsku na Međunarodnom forumu NOGOMET ZA PRIJATELJSTVO u Milanu okupili su se danas na pomoćnom terenu zagrebačkog Maksimira povodom obilježavanja Međunarodnog dana nogometa i prijateljstva. Praznik tolerancije, uvažavanja i zdravog načina života koji se treću godinu zaredom krajem travnja obilježava širom svijeta, mladi su sportaši proslavili razmjenom narukvica prijateljstva čime su dali svoju potporu pozitivnim vrijednostima Gazpromova društveno odgovornog projekta NOGOMET ZA PRIJATELJSTVO (Football for Friendship).
Uz mlađe pionire zagrebačkog Dinama, publici su se predstavile i dvije djevojčice koje će zajedno s mladim Dinamovcima zaigrati rame uz rame na međunarodnoj smotri u Milanu protiv momčadi iz 31 zemlje svijeta. Prvi je ovo put da će Hrvatska zaigrati u mješovitom sastavu na ovome turniru i time pokazati da na terenu i u prijateljstvu nema granica i razlika, kako između dječaka i djevojčica, tako i između svih ostalih koji dijele ljubav prema sportu.


„Jako sam uzbuđena što ću dobiti priliku gledati uživo finale Lige prvaka, ali i upoznati slavne nogometaše te nove prijatelje iz cijelog svijeta. Nadam se da ću se dobro zabaviti i s novim prijateljima ostati u kontaktu nakon što se vratimo iz Milana”, izjavila je uzbuđeno 12-godišnja Ema Kobetić iz Čakovca, dodavši pritom: „Otkad treniram nogomet, sve se vrti oko toga, a kada se pojavila ova prilika, nisam ju mogla propustiti i zamolila sam sestru da me snimi kako tehniciram. Dobila sam puno pozitivnih komentara na video i ovo je za mene veliki poticaj.”
Slavlje mladih nogometaša nastavilo se nogometnom utakmicom gdje su mlađi pioniri Dinama odmjerili snage s mlađim pionirima Trešnjevke.
Zbivanja na terenu pomno je pratio i 12-godišnji Niko Bukovac, koji će se hrvatskoj delegaciji u Milanu pridružiti kao pobjednik natječaja za najboljeg mladog sportskog novinara u Hrvatskoj. Niko je laskavu titulu odnio snimivši pobjednički video u kojemu je strasno komentirao ključni gol Dejana Lovrena koji je Liverpool odveo u polufinale Europske lige. Njegov talent prepoznali su i nagradili renomirani sportski novinari medijskih partnera projekta NOGOMET ZA PRIJATELJSTVO.
Podsjetimo kako NOGOMET ZA PRIJATELJSTVO svake godine okuplja igrače u dobi od 12 do 14 godina iz najboljih nogometnih klubova. Prvi forum održan je 25. svibnja 2013. godine u Londonu.

Izvor i foto: Marko Valentić (Nacionalni koordinator projekta „NOGOMET ZA PRIJATELJSTVO”)