Apolitični

Mlade imotske mažoretkinje – rad i talent

Imotske mažoretkinje u pet godina postojanja ostvarile su sjajne rezultate na mažoret natjecanjima i drugim priredbama.

Kada je prije nešto manje od pet godina u Imotskom pokrenuta inicijativa za okupljanje grupe mladih mažoretkinja, jer je i tada kao i danas ta kombinacija plesa i akrobacija vrlo popularna, posebno kod ženske mladeži, nije baš izazvala veliki interes. Svega desetak mladih djevojčica počele su vježbati pod paskom Sanje Matić i uz suradnju s Pučkim otvorenim učilištem. Dan po dan, ples po ples, pa prvi stidljivi izlasci pred publiku, sve to nije bio neki veliki optimizam da bi Imotski poput nekih gradova mogao imati kvalitetnu ekipu mladih mažoretkinja.

Sjajne imotske mažoretkinje

A danas posve druga slika. Pedesetak mladih djevojčica redovito vježba i radi, nastupa u mnogim mjestima kako Dalmacije, pa i šire, da bi prije neki dan došao i najveći uspjeh – veliko međunarodno natjecanje mažoretkinja u Crnoj Gori, sudjelovanje više od 1500 kostimiranih djevojčica i njihovih voditelja iz desetak zemalja Europe. Imoćanke i predstavnice Hrvatske sveukupno su osvojile tri zlatna, dva srebrna i jedno brončano odličje. Naprosto su oduševile i publiku, ali i ocjenjivački sud.
– Na naplatu je došao ponajprije rad, ali i neosporni talent imotskih djevojčica. Zaista u Imotskoj krajini ima toliko talenata u svim sportovima, a evo vidimo i u ritmičkoj gimnastici, plesu, akrobacijama. Njima samo trebaju stručni treninzi, redoviti radi rezultati su neizbježni. Stoga i ne čudi ovaj rezultat u Crnoj Gori, a njih će biti još više u narednom periodu. Sada nam je zadatak sačuvati ovu veliku grupu bar nekoliko godina jer će oni ovako uvježbani i kvalitetni sigurno privući i još mladih djevojčica. Raduje nas i suradnja roditelja ,prosvjetnih djelatnika za ovakvom vrstom okupljanja mladih. Uspjeh u Crnoj Gori širom je otvorio vrata i još boljim rezultatima. Pred imotskim mladim mažoretkinjama još su mnoge nagrade, riječi su ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta u Imotskom Grge Nikolića.