Apolitični

Mlada poljička vina…

U organizaciji Općine Podstrana i Društva Poljičana „Sv. Jure – Priko” u restoranu „Amigos” pred blagdan sv. Martina održana je 8. Smotra mladih poljičkih vina.

Nazočnima su se obratili Mladen Bartulović, načelnik Općine Podstrana i Petar Rodić, veliki poljički knez, koji su ustvrdili da se tijekom posljednjih osam godina umnogome poboljšala kvaliteta vina i da ih to veseli i ohrabruje, te obećavaju da će u 6. mjesecu 2016. godine ponovno izvršiti istu smotru vina kako bi analizirali i zadržali kvalitetu Inače, kvalitetu vina je obavio Institut za jadranske kulture u Splitu pod vodstvom dr. Gorana Zunića.


Za smotru je prijavljeno 34 proizvođača vina, 14 za bijela i 20 za crna vina. Dobitnici nagrada za bijela vina su: 3. nagrada pripala je: Željku Karamanu, 2. nagrada Mariju Tomiću i 1. nagrada pripala je Željku Karamanu.
Treću i drugu nagradu za crno vino dobio je Željko Karaman, a prvu nagradu dobio je Petar Rodić.
I na kraju, upitali smo g. Željka Karamana kako to da je on dobitnik toliko nagrada, a on je rekao: „Zar moj enolog, Miro Raljević, koji iz knjige primjenjuje to iskustvo, nije dokazao da je u pravu…”.
Čestitamo pobjednicima!


Na slici: Dobitnici nagrada za mlado poljičko vino s Mladenom Bartulovićem, načelnikom Općine Podstrana. STAVITI ISPOD SLIKE

Više u kategoriji: Vijesti dopisnika
Piše: Davor Grgat