Apolitični

Mlada ekipa osmislila platformu koja bi mogla osvojiti svijet jedriličarstva

Prvotna namjera platforme bila je praćenje regata u živo, uz mogućnost da se u realnom vremenu vidi pozicija svake jedrilica, broj bodova, status. Međutim, istraživanjem tržišta uvidjeli su kako su potrebe jedriličara i jedriličarskih saveza mnogo šire.

Dubrovčanin Đivo Jelić od malih se nogu bavio jedriličarstvom i upoznao svaki djelić jedriličarskih izazova. Preselivši se u Split, svoju ljubav i programersko znanje, zajedno s Nikolom Tandarom, Tomislavom Kulušićem i Antom Đonlićem, pretočio je u startup tvrtku WindWard. Riječ je o interaktivnoj platformi za upravljanje i menadžment nautičkih klubova, organiziranje i praćenje regata te inteligentni nadzor opreme i troškova.

Ideja je nastajala godinama. Uočivši brojne probleme s kojima se jedriličari dnevno susreću, posebice prilikom organiziranja regata, Jelić je počeo razmišljati o tome kako bi ih se moglo riješiti. Kako kaže, vjerojatno bi sve ostalo na ideji i razgovorima uz čašu piva, da se nisu prijavili na StartIT@PICS akademiju. Osmotjedni program poduzetničke edukacije, namijenjen pojedincima i timovima koji planiraju razviti vlastiti IT proizvod ili uslugu, u sklopu projekta ICT Županija, natjerao ih je da se ozbiljnije pokrenu.

Odlučili smo naš proizvod proširiti i segmentirati u odnosu je li riječ o malim ili većim klubovima. Nudimo vođenje svih članova, njihovih zdravstvenih kartona, organiziranje regata, oglase, digitalnu podršku u vidu popisivanja opreme, dijeljenja opreme, razmjenu jedrilica za potrebe regate, dok većim klubovima, koji organiziraju zahtjevnije regate, nudimo i vođenje nagrada, ističe Tandara, koji se u timu bavi poslovnim dijelom priče.

Idejni začetnik, Jelić, ističe kako, iako njihov proizvod nije prvi na tržištu,  WINDWARD ima brojne komparativne prednosti, jer nije usmjeren samo na elitne klubove, što je slučaj kod sličnih platformi. Platforma postoji s ciljem modernizacije i digitalizacije čitave industrije jedriličarstva i nautike, a ne samo elitnog dijela.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay