Apolitični

Mješovite klape u Komiži

Nakon srpnja i velikih nastupa klapa na ovogodišnjem Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu, klapske skupine ponovno kreću na pozornicu osvajati notama svoje poklonike. Naime, u suradnji s Gradom Komižom i Turističkom zajednicom grada Komiže, 49. Festival dalmatinskih klapa Omiš 2015. drađuje još jedan koncert, te tako završava ciklus svojih programa izvan Omiša i to u subotu, 26. rujna 2015. s Večeri mješovitih klapa koja će se treću godinu za redom održati u Komiži, u dvorani Spomen doma s početkom u 20.30. Ova večer je također natjecateljskog karaktera, a nastupit će 11 mješovitih klapa i to:
– BASCA (Baška Voda), PROĆULIĆ (Smokvica), KOMIŽA (Komiža), VOLAT (Pučišća), SLAVIĆ (Zagreb), KAMPANELI (Donja Kaštela), ŠTUDIJA (Zadar), KURENAT (Soline, o. Mljet), MARAŠKA (Zadar), SIGNUM (Čapljina, BiH), PODGORA (Podgora).
Iz Direkcije festivala potvrđuju da će se najboljim klapama u Večeri mješovitih klapa dodijeliti tri nagrade Stručnog ocjenjivačkog povjerenstva i jedna nagrada publike.
Stručno ocjenjivačko povjerenstvo koje će na osnovu interpretacije i nastupa klapa donijeti rezultate radit će u sastavu: dr. sc. Ivana Tomić-Ferić, mr. Marijo Krnić i Jasminko Šetka, prof.
Podsjetimo da su prošlogodišnji pobjednici bili: klapa Basca – 1. nagrada stručnog povjerenstva i klapa Kampaneli – 1. nagrada publike.
Komižani se raduju klapskim pismama.
Više u kategoriji: Glazba
Foto: fdk.hr
D. Šabić, mag. nov.