Apolitični

Mjesec hrvatske knjige u solinskoj knjižnici

Gradska knjižnica Solin i ove se godine nizom manifestacija pridružuje nacionalnom programu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige koji traje od 15. listopada do 15. studenog.

Program u solinskoj knjižnici započeo u subotu, 15. listopada gostovanjem kazališta Play Drama iz Splita predstavom JA, KLAUN. Tijekom trajanja manifestacije trajat će i besplatni upis prvašića s područja grada Solina i općine Klis. Učenici se mogu upisati u središnjoj knjižnici i u knjižničnim ograncima, a moraju doći u pratnji roditelja. I ove godine svi oni zaboravni će od 7. do 12. studenog moći vratiti zaboravljene knjige, CD-ove i DVD-ove bez naplate zakasnine.

Mjesec hrvatske knjige u solinskoj Knjižnici

Program Mjeseca hrvatske knjige obuhvaća i niz drugih manifestacija kao što je otvaranje izložbe akademskog slikara – grafičara Vedrana Karadže Tabulova koje će biti upriličeno u četvrtak, 20. listopada u 19 sati u Teatrinu Gradske knjižnice Solin. U subotu, 22. listopada knjižnica s početkom u 10 sati organizira natjecanje u brzom čitanju pod nazivom „Čitam 100 na sat” za sve zainteresirane osnovnoškolce. Program se nastavlja u petak, 4. studenog kada će s početkom u 20 sati biti upriličeno predstavljanje strip albuma „Dogodovštine Baroknog Čovjeka” akademskog slikara Vinka Barića. Tijekom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige u Knjižnici su postavljene i dvije izložbe knjiga: Jesen uz knjigu i Izložba povijesnih romana. U utorak, 15. studenog u solinskoj će knjižnici biti upriličeno i proglašenja pobjednika Natječaja za najbolju neobjavljenu pjesmu te će tom prigodom biti predstavljen zbornik „Džepni oblak” u kojem su objedinjene najbolje pjesme s prošlogodišnjeg Natječaja. Knjižnica će i ove godine dodijeliti nagrade svojim naj čitateljima, a čitavu manifestaciju zaokružit će se u petak, 25. studenog kada će solinska knjižnica proslaviti svoj 20. rođendan.