Apolitični

Mjesec frankofonije u Drnišu, dođite i uživajte

Mjesec frankofonije slavlje je svih frankofona i frankofila u Hrvatskoj. Slavi se tijekom cijelog ožujka u većim hrvatskim gradovima kao što su Zagreb, Split, Rijeka, Osijek, Dubrovnik, Zadar, ali i u nekim manjim i pomalo neočekivanim gradovima poput Drniša.

Kroz taj mjesec slavi se francuski jezik i raznolikost frankofonskih kultura kroz film, kazalište, izložbe, predavanja i slično.
Tako je i Pučko otvoreno učilište Drniš ove godine odlučilo organizirati Francusku večer jer je po prvi put ove godine organiziran tečaj francuskog jezika na Pučkom otvorenom učilištu u Drnišu. Večer je organizirana na inicijativu samih učenika koji su pokazali veliku zainteresiranost za pripremanje i sudjelovanje u ovoj večeri. Uz pomoć profesorice Anite Gorete učenici su u kratkom vremenu priredili zanimljiv program.
Ako ste pomalo zaljubljenik u francusku kulturu i jezik, svakako ćete uživati u pjesmi, glumi, lijepim melodijama i prezentacijama francuskog jezika i ljepota francuske zemlje. Svakako će vas oduševiti radost i želja učenika da podijele s vama sve ono što su kao početnici savladali i spremni pokazati.
Svakako dođite 28. 3. 2016. u Drniš u dvoranu Doma kulture u 20 sati i na kratko otputujte, makar mislima, u predivnu Francusku.

Više u kategoriji: Glazba; Kultura
Izvor i foto: Pučko otvoreno učilište Drniš
D. Šabić, mag. nov.