Apolitični

‘Mitski park’ projekt turističkog vrednovanja mitske baštine

Područja oko napuštenog sela Trebišća iznad Mošćeničke Drage i sela Rodika kod Kozine u Sloveniji, bogata staroslavenskim mitološkim značenjem, turistički će se vrednovati putem prekograničnog projekta ‘Mitski park’, financiranog iz programa Interreg V-A Slovenija – Hrvatska s 745.050 eura, rečeno je na konferenciji za novinstvo na Fakultetu za manadžment u turizmu i ugostiteljstvu (FMTU), jednom od partnera u projektu.

U selu Trebišća, koje se nalazi uz potok na obroncima Učke iznad Mošćenićke Drage, izgradit će se replika mlina iz vremena doseljavanja Slavena na ovo područje te će se uzduž poučne staze oko sela postaviti skulpture kipara Ljube de Karine, kazao je načelnik Općine Mošćenička Draga Riccardo Staraj. Istaknuo je da se područje oko Trebišća već uređuje novcem dobivenim iz iznosa za riječku aglomeraciju.

Dekanica FMTU Dora Smolčić Jurdana kazala je da ovime ovaj fakultet nastavlja u zadanom smjeru korištenja financija iz europskih izvora u što većoj mjeri. Tako je u provedbi sedam projekata vrijednosti 7,5 milijuna eura.

Cijeli članak možete pročitati na: culturenet.hr

Foto: Pixabay