Apolitični

Mirko Miočić se oporavlja i sprema za kviz „Potjera”

Poznati kvizoman Mirko Miočić uspješno se oporavlja od bolesti koja ga je zadesila u ožujku ove godine te na radost svih ljubitelja kvizova znanja i kviza „Potjera” najavljuje mogućnost svog povratka u tim popularnog kviza.

Popularni igrač kvizova, Mirko Miočić, nakon ozbiljnih zdravstvenih komplikacija izazvanih dijabetesom naglo je prije nekoliko mjeseci napustio HRT-ov kviz i svoju ekipu lovaca.

Nakon višemjesečnog liječenja i brojnih operacija u kojima su mu odstranjeni dijelovi i jedne i druge noge Mirko se, na sreću, uspješno opravlja. U ugodnom ljetnom ambijentu svog rodnog mjesta Rtina pokraj Zadra, Mirko pronalazi mir i opuštanje koji su mu potrebni u dodatnom fizičkom napretku.

Mirko Miočić, kvizoman

Mirko Miočić publici se kao kvizoman predstavio još kao sedamnaestogodišnji mladić nastupom u kvizu „3, 2, 1”, a status vrsnog poznavaoca opće kulture potvrdio je nastupom u „Kviskoteci” davne 1982. godine.

Kviz koji je najviše Mirka Miočića okarakterizirao kao vrsnog znalca spremnog pomoći i podijeliti svoje znanje s prijateljima i poznanicima, jest „Milijunaš”, kviz u kojem je Mirko često služio kao joker poziv i omogućavao natjecateljima da točnim odgovorima osvoje što veći novčani iznos.

Kviz „Potjera” već nekoliko sezona gradi imidž edukativne, ali i zabavne emisije u kojoj su uloge lovaca pripale Deanu Kotigi, Morani Zibar, Krešimiru Sučeviću Međeralu i, naravno, Mirku Miočiću. Kviz u kojem je voditeljska uloga pripala glumcu Tariku Filipoviću bilježi veliku gledanost i interes gledatelja i natjecatelja, pa ne iznenađuje da vesela ekipa lovaca i sam voditelj željno iščekuju povratak svoje kultne karike, Mirka Miočića.

Mirko je nenadano napustio kviz pred kraj prethodne sezone, a iako su snimanja za novu sezonu kviza krenule već sada, Mirko se nada da bi skorim i uspješnim opravkom i sam mogao nastaviti svoju karijeru kvizomana i HRT-ovog lovca.

Nadamo se skorom oporavku omiljenog kviz znalca i lovca, Mirka Miočića, kako bi još brojne sezone popularnog kviza upotpunjavao svojim veselim šarmom i bogatim znanjem te tako konkurirao nekim novim mladim nadama.