Apolitični

„Mirisi Božića” u Konavlima

Mirisi Božića u Konavlima tradicionalna je manifestacija u ruralnom turizmu koja se ove, 2015. godine održava osmi put, ujedno je i nositeljica je Zlatne povelje nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske” u kategoriji ruralno-turističke manifestacije.

Mirisi Božića u Konavlima kao manifestacija pokrenuta je 2008. godine kao promotivni događaj u ruralnom turizmu Konavala, tada u obliku najveće kolende u Hrvatskoj, te su se vremenom pozicionirali kao prepoznatljiv turistički proizvod, što predstavlja dodatnu vrijednost cijeloj dubrovačkoj turističkoj destinaciji. Promotorica manifestacije je hrvatska glumica Jelena Perčin, a ruralni turizam, kao i sadržaj Mirisa Božića u Konavlima, u najvećem dijelu počiva na sve brojnijoj i bogatijoj ponudi konavoskih agroturizama, iznimnim prirodnim ljepotama i specifičnostima te tradiciji i kulturnom naslijeđu.
Cavtatska vremeplovna kolenda, božićni koncert Faroskih kantadura, priredba „Božićni dar konavoske dječice”, humanitarna akcija „Nek nam je svijem Božić”, tradicijska večer „Konavljani govore – Božićne priče” te vrlo popularni „Dani konavoske zelene menestre, baštine i vina” dio su bogatog i sadržajnog programa koji se privodi kraju kao i godina ova.
Posljednjih dana prosinca ove godine privodi se kraju spomenuta priredba „Mirisi Božića u Konavlima”, a prema informacijama s juga Hrvatske, polučila je sjajnim posjetom domaćih i stranih gostiju koji su uživali u tradiciji, običajima i gurmanskim specijalitetima ovog kraja.

Više u kategoriji: Kulturna baština
Izvor i foto: agroturizam-konavle.hr
D. Šabić, mag. nov.