Apolitični

Ministrica kulture na Reboot InfoGameru: Video igre uključene u definiciju audiovizualne djelatnosti

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek obišla je u četvrtak jedan od najvećih gaming sajmova i festivala – Reboot InfoGamer, čije se sedmo izdanje odvija od 21. do 25. studenoga u osam dvorana Zagrebačkog velesajma, istaknuvši kako su donošenjem novog Zakona o audiovizualnim djelatnostima video igre prvi put uključene u definiciju audiovizualne djelatnosti.

“Nakon što bude donesen novi pravilnik o poticajima u okviru HAVC-a”, dodala je, “bit ćemo u mogućnosti osigurati i potpore za stvaranje umjetnički i kulturno vrijednih video igara, uz to da će cijela industrija video igara moći participirati u našem sustavu poticaja, ako se dogode ulaganja stranih tvrtki, kao i u slučaju filmova bit će moguće koristiti povrat poreza 25, odnosno 30 posto”.

Iz Ministarstva kulture podsjećaju da hrvatska industrija videoigara bilježi izniman rast i jedna je od rijetkih industrija koja gotovo sav svoj prihod zasniva na prodaji na globalnom tržištu. Naime, glede prihoda i broja zaposlenih bilježi se rast od 50 posto.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay