Apolitični

Ministarstvo turizma sa 2,2 milijuna kuna stipendira učenike i studente

Ministarstvo turizma u školskoj godini 2017./2018. sufinancirat će s 2,2 milijuna kuna 423 učenika i studenta koji se obrazuju za ugostiteljsko-turistička zanimanja i zanimanja vezana uz razvoj posebnih oblika turizma, izvijestili su iz Ministarstva.

Stipendije Ministarstvo turizma sufinancira temeljem Programa poticanja obrazovanja kadrova u ugostiteljstvu i turizmu, a u odnosu na prošlu školsku godinu, u ovoj se stipendira 194 učenika i studenata više.

Riječ je o stipendijama koje se provode u suradnji s tvrtkama, odnosno hotelima, kampovima, turističkim agencijama te županijskim obrtničkim komorama, na način da svaki dionik sudjeluje s 50 posto. Sredstva na ovogodišnjem javnom pozivu dodijeljena su tako stipendistima 23 tvrtki i jedne županijske obrtničke komore.

Kvalitetni radnici temelj su nastavka rasta i razvoja hrvatskog turizma jer je u turizmu prvenstveno čovjek ključ uspjeha. Upravo zato, aktivno radimo na povećanju atraktivnosti poslova u turizmu kroz programe stipendiranja, čiji je cilj podizanje kvalitete kadrova u ugostiteljstvu i turizmu, a samim time i rast i razvoj cjelokupnog hrvatskog turizma.

Cijeli članak možete pročitati na: vijesti.hrt.hr