Apolitični

Ministar Hasanbegović u dvodnevnom posjetu splitskoj županiji

Najveću našu županiju, Splitsko-dalmatinsku, posjetio ministar kulture Zlatko Hasanbegović, koji je po svom protokolarnom rasporedu održao radni sastanak sa županom Zlatkom Ževrnjom te gradonačelnicima i načelnicima Kaštela, Sinja, Solina, Staroga Grada, Trogira, Visa i Klisa.

Ovom sastanku prisustvovali su i direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije te ravnatelji županijskih ustanova iz područja kulture. Po završetku istog uslijedila je konferencija za novinare na kojoj je ministar pojašnjavao razloge dvodnevnog boravka u našoj županiji te odgovarao na pitanja predstavnika medija. Ministar Hasanbegović će nakon Splita u pratnji župana Ževrnje i najbližih suradnika obišao Providurov stan u sklopu tvrđave Klis, a poslijepodnevnim satima posjeto Franjevački samostan u Sinju te potom i Muzej Cetinske krajine i Muzej Sinjske alke.


Uz pregršt upita vezanih uz kulturu i njegov resor, zabilježili smo poseban osvrt na Splitsko kulturno ljeto i uvijek spominjani i aktualni muzej Hrvatskih arheoloških spomenika koji bi konačno trebao dobiti stalni muzejski postav.


Video: Teo Peričić