Apolitični

Milijunski natječaji za oporavak kreativne industrije, evo do kada možete aplicirati za sredstva…

Državni tajnik u Ministarstvu kulture Krešimir Partl najavio je u Splitu da će krajem ove ili početkom iduće godine biti raspisan natječaj za oporavak covid krizom pogođene hrvatske kulturne i kreativne industrije za što je iz europskih fondova osigurano 250 milijuna kuna

Potpore su osigurane u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, a sredstva će se moći namicati do 31. prosinca 2025. godine.

Glavni tajnik HDS ZAMP-a Nenad Marčec upozorio je na mogućnost da dio tvrtki nije dovoljno kapacitiran zbog čega su potrebne dodatne aktivnosti kako bi im se olakšalo prijavljivanje na natječaj, napominjući da je u tom sektoru u Hrvatskoj zaposleno 54.000 ljudi.

Načelnica sektora za audiovizualne djelatnosti i poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama Vjera Matković najavila je da će nakon raspisivanja natječaja organizirati radionice radi pripremanja opsežne dokumentacije potrebne za prijavljivanje na natječaj.

Kulturna i kreativna industrija u Hrvatskoj okuplja 45 djelatnosti koje su u predpandemijskoj 2019. u BDP-u imale udio od 3,1 posto.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay