Apolitični

Milijuni iz državne blagajne: Nemoralne ponude iz Saudijske Arabije mijenjaju svijet nogometa

Saudijski nogometni klub Al Hilal navodno je ponudio rekordan iznos od 300 milijuna eura za zvijezdu Paris Saint-Germaina Kyliana Mbappea, što je još jedan korak u nastojanju bogatog kraljevstva da uzdrma globalni sportski poredak

Al Nassr je dospio na globalne naslovnice krajem prošle godine potpisivanjem ugovora s portugalskom superzvijezdom Cristianom Ronaldom u sumraku njegove karijere, ali saudijska profesionalna liga sve više privlači i igrače koji su u najboljim godinama te iz nekih od najboljih europskih klubova.

Veznjak Intera iz Milana Marcelo Brozović i bek Manchester Uniteda Alex Telles nedavno su se tako pridružili Ronaldu u Al Nassru.

Dvojica Mbappeovih suigrača, bivši napadač Real Madrida i osvajač Zlatne lopte Karim Benzema te veznjak Chelseaja N’Golo Kante pridružili su se Al Ittihadu.

Al Ahli je zgrabio vratara Chelseaja Edouarda Mendyja i bivšeg napadača Liverpoola Roberta Firmina, a upravo su dogovorili ugovor vrijedan 30 milijuna funti (38,54 milijuna dolara) za dovođenje napadača Riyada Mahreza iz aktualnog engleskog i europskog prvaka Manchester Cityja.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr